Fericirea intr-o ceasca de cafea

Care este reteta fericirii? Ce ingredinente trebuie folosite si in ce cantitate? Pentru maxim cate portii o putem prepara? Daca toate intrebarile de mai sus ar avea raspunsuri universal valabile, fericirea nu ar mai fi ce este: acea stare de bine, de frumos, de iubire, de incredere pe care pana la urma fiecare dintre noi o doreste si o obtine din lucrurile simple. Lucrurile simple cum ar fi o cafea 100% Arabica, din Columbia, savurata in ceasca de portelan favorita in timp ce afara ploua, alaturi de un roman de Balzac sau de un ziar (de preferinta strain, pentru ca in cele de la noi nu prea gasesti motive de fericire), sau un pahar cu vin alb demisec savurat intr-o seara de vara pe balcon, sau oricare alt lucru care imbogateste spiritul si bucura simturile, facandu-ne sa traim cu adevarat.

Tocmai din acest motiv, este bine ca aceste lucruri marunte, dar atat de importante pentru starea noastra de bine sa nu fie niciodata neglijate sau desconsiderate.  Atunci cand vine vorba de ceasca cotidiana de cafea pe care o savurati, este important sa nu faceti compromisuri inutile. Alegeti intotdeauna o cafea 100% Arabica indiferent daca o preparati la ibric, la filtru sau la espressor. Spre deosebire de miscelele cu Arabica si Robusta, cafelele 100% Arabica contin o cantitate mai mica de cofeina, au o aciditate si o corpozitate mai pronuntate ( aciditatea ca si parametru in degustarea unui soi de cafea nu este acelasi lucru cu aciditatea pe care o provoaca stomacului nostru cafeaua ) o aroma deosebita si mai multi anitoxidanti. Daca este 100% Arabica, mediu prajita si provenita dintr-o singura regiune de cultivare a cafelei (cafea de origine) atunci cu siguranta veti savura in fiecare dimineata o bautura magica. Pentru ibric, cafeaua trebuie extrem de fin macinata pana ajunge la aceeasi textura cu cea a zaharului pudra. Pentru filtru macinisul trebuie sa fie mai grunjos, iar la espressor o extractie perfecta este obtinuta din varianta de macinare intre filtru si ibric. Nu uitati de asemenea sa adaugati ingredientul secret atunci cand preparati cafeaua, anume voia-buna!

Fericire_Cafegii

Leave a comment

Filed under Dolce vita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s